PREMINUO DUGOGODIŠNJI TAJNIK LOVAČKOG SAVEZA – SLAVKO LABAŠ

Naš dugogodišnji tajnik Slavko Labaš zauvijek nas je napustio 13.07.2021. godine

Poštujući njegovu želju, kao i želju njegove obitelji od našeg Slaveka oprostili smo se 16.07.2021. godine u krugu obitelji te najbližih prijatelja i suradnika.

SLAVKA LABAŠ poznajemo prije svega kao tajnika Lovačkog Saveza Varaždinske županije a zatim kao člana  Lovačkog društva Trčka Jalžabet, te skromnog i samozatajnog čovjeka spremnog u svakom trenutku prionuti rješavanju društvenog problema.

Slavko je rođen u pitomom zagorskom mjestu Stari Golubovec kod Lobora  28.11.1941. godine. Nakon školovanja životne prilike ga donose u Varaždin gdje zasniva obitelj koju je u svakom trenutku neizmjerno cijenio i volio. U različitim situacijama obavlja niz odgovornih dužnosti u poslovnom i društvenom životu.

Svi smo se divili lakoći kojom je on rješavao postavljene mu zadaće kroz složene uvjete života obilježenog osobnim principima od kojih je teško ili nikako odstupao.

Ulaskom u razdoblje mirovine više je pažnje posvetio lovstvu gdje je jedan od osnivača Lovačkog saveza varaždinske županije, te u razdoblju 1993.-2018. godina obavlja funkciju tajnika.

Lovcem postaje 1983. godine, a samim aktivnostima u lovstvu stekao je veliki broj prijatelja kako na razini Županije tako i šire na razini države. Obavljao je niz odgovornih dužnosti u lovstvu i na razini HLS-a, a svojom stručnošću ocjenjivača trofeja divljači, predavača i ispitivača u osposobljavanju mladih lovaca i lovočuvara usmjerava mnoge generacije lovaca pri prihvaćanju odgovornog opredjeljenja lovca s idejom očuvanja prirode i njezina bogatstava.

U trenucima opuštanja i razmjenom iskustava u lovstvu puno je puta naglašavao da smo kao lovci prirodu posudili od budućih, a ne sadašnjih generacija, pa je kao takvu trebamo i sačuvati.

Za svoje zasluge u promociji lovstva dobitnik je najvišeg priznanja HLS-a – zlatnog lovačkog odličja Svetog Huberta.

Na oproštaju sa Slavekom , kako smo ga od milja zvali, u ime lovaca i suradnika HLS-a i lovaca Varaždinske županije puno mu hvala na svemu učinjenom ,neka njegova djela nastave živjeti u vječnim nebeskim lovištima i neka mu je laka Hrvatska zemlja.