MILJENKO KOS I ZELENDVOR II POBJEDNICI ŽUPANIJSKOG NATJECANJA U PARKURU

U subotu 03.07.2021. na streljani u Zelendvoru održano je županijsko prvenstvo u gađanju glinenih meta discipline parkur.

Od ukupno prijavljenih 15 ekipa najuspješnija je bila ekipa Zelendvor II u sastavu Miljenko Kos, Ivan Bratko i Ivica Drvar. Drugo mjesto pripalo je ekipi Zelendvor I (Šmic S., Košir Z. i  Stanko B.)a treće mjesto ekipi Fazana Varaždin(Flegar I., Berta D., Rušec J.)

U pojedinačnoj konkurenciji pobjedu je i ove godine odnio Miljenko Kos iz pobjedničke ekipe, drugo mjesto pripalo je Zlatku Mušiću iz Šljuke Petrijanec a treće Tomislavu Fištreku iz ekipe Zelendvor III.

Nakon natjecanja u parkuru održane su i kvalifikacije za izbor reprezentacije Varaždinske županije na državnom prvenstvu koje će se u rujnu održati u Bzenici. U kvalifikacije su se plasirali najbolji strijelci iz discipline trap, parkur kao i dosad  najuspješniji iz lige koja je trenutno u tijeku.

Na kvalifikacijama je nastupilo 22 natjecatelja  koji su pucali dvije serije po 25 meta – jednu seriju lovačkog trapa i jednu seriju parkura. Nakon zanimljivog i napetog natjecanja iskristalizirala se ekipa od šest natjecatelja koja će predstavljati našu Županiju na državnom prvenstvu , a ekipa će biti u slijedećem sastavu: Miljenko Kos, Damir Zrinski, Nenad Pokos, Ivica Flegar ,Dinko Berta i Hinko Drvar.

Nakon završetka kvalifikacija uz čestitke  najuspješnijim ekipama i pojedincima predsjednik Lovačkog saveza Ivan kutnjak uručio je pehare i medalje.