35 godina LD Grebengrad Mažarevo: DUGA POVIJEST LOVSTVA, KRATKA I BOGATA POVIJEST DRUŠTVA

S ponosom možete slaviti svoj 35-godišnji jubilej jer ste u tom relativno kratkom vremenu postigli izvanredne rezultate na kojima vam mogu pozavidjeti mnoge druge lovačke i nelovačke udruge… Tim riječima je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač čestitao lovcima LD „Grebengrad“ iz Madžareva njihov jubilej, zahvalivši istovremeno na plodnoj suradnji na zajedničkom poslu očuvanja i zaštite faune i flore ovog kraja.
Svečanost obilježavanja 35-godišnjice osnivanja društva održana je u novom i sada već potpuno uređenom lovačkom domu na brežuljku Krstićevo odmah do Madžareva. Na povijest lova i lovstva te lovačkog društva okupljene lovce i njihove goste iz Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije, podsjetio je Zlatko Biškup, predsjednik. On je naglasio da lovstvo u okruženju Novog Marofa ima vrlo dugu tradiciju, ali su lovci „Grebengrada“ odlučili obilježiti dan njihovog osnivanja pred 35 godina.
Povijest ovog društva je zaista bogata raznoraznim aktivnostima. Upravo je nedavno potpisan ugovor o trećem desetgodišnjem zakupu lovišta Madžarevo, što dovoljno govori o aktivnosti lovaca na uzgoju, zaštiti i lovu divljači. Uz to lovci su uložili znatna materijalna sredstva, ali i bezbroj dobrovoljnih radnih sati kod izgradnje prekrasnog doma. Zahvaljujući Kaptolu i župnika župe u Mađarevu fra Jerka Felje lovci su besplatno dobili u svoje vlasništvo crkveno zemljište gdje se danas nalazi lovački dom na ponos lovaca i svih drugih mještana, jer se ovo zdanje koristi i za mnoge druge nelovačke potrebe. Uz dom nalazi se i lijepo uređena streljana na kojoj se održavaju treninzi i nezaboravna i masovna natjecanja lovaca. Lovci gospodare prvenstveno fazanskom i srnećom divljači, ali u lovištu obitava i zec, divlja svinja i jelen.
Svečarima su jubilej čestitali i gosti, a predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije najzaslužnijima je uručio visoka odlikovanja HLS i posebno priznanje županijskog saveza.