OČITOVANJE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE – MEĐUDRUŠTVENA NATJECANJA

U nastavku vam donosimo dopis koji je Lovački savez Varaždinske županije uputio Stožeru civilne zaštite te njihovo očitovanje.

DOPIS STOŽERU CZ

 

Poštovani,

 

vezano uz Vaš upit u dopisu od 25. svibnja, napominjemo da su na snazi 3. izmjene i dopune Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenog okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 (Odluka je dostupna ovdje). Prema toj Odluci, objavljenoj 18. svibnja, nalaže se obustava svih sportskih natjecanja (na zatvorenom i otvorenom), pa tako i takmičenje u gađanju glinenih meta i svako drugo (individualno i grupno). Stožer civilne zaštite Varaždinske županije ne može izdavati preporuke niti odluke suprotno onima donesenima na nacionalnoj razini (Stožera CZ RH ili HZJZ).

 

No, isto tako znamo i da je održan niz sastanaka sa Središnjim državnim uredom za šport i raznim hrvatskim sportskim savezima na kojima je usuglašeno da će se od 30. svibnja omogućiti natjecanja na otvorenome bez publike uz epidemiološki okvir Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji će u međuvremenu biti objavljen, stoga Vas molimo za još malo strpljenja.

 

Hvala na razumijevanju i lijepi pozdrav,

 

Stožer CZ Varaždinske županije