ŽUPANIJSKA PRVENSTVA U STRELJAŠTVU I KVALIFIKACIJE ZA DRŽAVNO -POBJEDNICI KALNIK VARAŽDINSKE TOPLICE I FAZAN MARUŠEVEC

Tradicionalno kao i već duži niz godina Lovački savez Varaždinske županije i ove je godine organizirao županijska prvenstva u lovnom streljaštvu.

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO- TRAP

25.06.2019. godine na streljani LD Šumski zec Margečan održano je prvenstvo u disciplini trap. Okupilo se rekordno 28 ekipa lovačkih društava Varaždinske županije, a natjecanje se odvijalo u dvije serije po deset meta u lovačkom odnosno običnom trapu. Titulu najbolje ekipe osvojili su strijelci LU Kalnik Varaždinske Toplice u sastavu Antun Thavenet, Anđelko Modrić, Mario Lepen, Josip Obad, Mladen Novačić i Slavko Cecelja dok je njihov strijelac Mario Lepen bio najbolji i u pojedinačnoj konkurenciji.

Drugo mjesto ekipno pripalo je ekipi Fazana iz Maruševca a treće mjesto ekipi Zelendvora.

U pojedinačnoj konkurenciji drugo mjesto osvojio je Goran Tvrdinić iz ekipe Grebengrada Madžarevo a treće mjesto pripalo je Josipu Brleku iz ekipe Šumskog zeca Margečan.

Na svečanom otvorenju prvenstva okupljenim lovcima obratio se Ivan Kutnjak, predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije,  a Tomislav Paljak, zamjenik župana prigodnim riječima pohvale otvorio je natjecanje. Unatoč činjenici da je gađanje trajalo cijeli dan, sve je proteklo besprijekorno čemu su pridonijeli gostoljubivi domaćini i suci natjecanja- Zvonimir Grđan, Ivan Bratko, Kruno Štriga i Marko Pokos.

Pobjednička ekipa LU Kalnik V Toplice – županijsko trap

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO-DISCIPLINA PARKUR

06.07.2019. godine u Zelenvoru održano je županijsko prvenstvo u disciplini parkur. Ove godine okupilo se čak 16 ekipa lovačkih društava. Pucalo se na 25 meta, a najboljih 6 pojedinaca plasiralo se u finalnu seriju.

Naslov najbolje ekipe pripalo je ekipi LD Fazan iz Maruševca koja je nakon dugog niza godina s pobjedničkog trona skinula ekipu Zelendvora sa samo jednim pogotkom prednosti. Za pobjedničku ekipu nastupili su : Josip Gregur, Siniša Gregur i Marijan Korpar. Trećeplasirana je bila ekipa LD Šljuka iz Petrijanca. Najbolji u pojedinačnoj konkurenciji bio je Miljenko Kos iz ekipe Zelendvora, drugo mjesto pripalo je  Josipu Greguru iz ekipe Fazana Maruševec, a treće  Ivici Flegaru iz Fazana Varaždin.

Najbolji pojedinci u disciplini parkur
Najbolje ekipe na županijskom prvenstvu u parkuru.

KVALIFIKACIJE ZA DRŽAVNO PRVENSTVO

U nastavku županijskog prvenstva u parkuru održane su i kvalifikacije za državno prvenstvo na koje se plasiralo 14 strijelaca. Pucala  se jedna serija parkura od 25 meta i jedna serija lovačkog trapa od 25 meta. Tako će ekipu Varaždinske županije na državnom natjecanju u lovnom streljaštvu koje će se održati u rujnu 2019 godine predstavljati slijedeći strijelci: Hojsak Josip, Mario Lepen, Miljenko Kos, Ivica Flegar, Josip Gregur i Nenad Pokos.

Ekipa koje će predstavljati Varaždinsku županiju na državnom prvenstvu.