ŽUPANIJSKA LIGA – POBJEDNICI 2017: PREPELICA I VLADO ŠIMEC

U uzbudljivom posljednjem kolu Županijske lige, održanom 27. kolovoza u odličnoj organizaciji LD Srnjak u Ludbregu, konačno smo dobili i ekipnog prvaka za 2017. godinu. To je ekipa Prepelice iz Malog Bukovca koja je u odlučujućem momentu pogodila čak 48 meta i opravdano slavila. Međutim, treba reći i to da su joj strijelci iz Fazana Maruševec zadali znatno više brige nego što su to eventualno očekivali. Ali u odlučujućem momentu, dakle u posljednjem kolu, postigli su jedan pogodak manje i tako se morali zadovoljiti drugim mjestom. Daljnji plasman je onakav kakav je bio manje-više kroz cijelu sezonu odnosno pri samom vrhu zadržale su se kvalitetne ekipe strijelaca iz Lovne jedinice Zelendvor, zatim iz poduzeća Zelendsvor, dok se plasman na peto mjesto Vepra iz Ljubešćice zapravo nije očekivao. Riječ je o strijelcima koji su niz godina dirigirali županijskom ligom i drugim županijskim natjecanjima.
Konačni plasman ekipno: 1. Prepelica 62 pogotka, 2. Fazan Maruševec (61), 3. Lovna jedinica Zelendvor (46), 4. Zelendvor (35), 5. Vepar Ljubešćica (30), 6. Srnjak Ludbreg (23), 7. Belupo (19), 8. Vidra Breznica (11). 9. Šljuka Petrijanec (10), 10. Diana i Kalnik (po 9), 11. Cestica Cestica (6), 12. Opeka Vinica (5), 13. Jelen Ivanec i Trčka Jalžabet (po 3), 14. Šumski zec Margečan (2), te 15. Trčka Šaulovec i Jareb Visoko (po jedan bod).
Pojedinačno nije došlo do nikakvih promjena prvi vrhu tablice. Vlado Šimec ponovnom pobjedom samo je učvrstio plasman na prvo mjesto, dok je do pred samo zadnje kolo čak šest strijelaca teoretski bilo u konkurenciji za drugo odnosno treće mjesto. Međutim, plasman na drugo mjesto zaslužio je Tomislav Horvat sa osvojenih 12 bodova koliko ima i trećeplasirani Miljenko Kos (koji iz opravdanih razloga nije mogao nastupiti u natjecanju posljednjeg kola).
Pojedinačni plasman je sljedeći: 1. Vlado Šimec (22 boda), 2. Tomislav Horvat (12), 3. Miljenko Kos (12) 4. Marko Pokos i Josip Gregur (po 11), 5. Juraj Sekačić (10), 6. Ivan Gregur (9), 7. Tomislav Fištrek i Renato Balaško (po 7), 8. Hinko Drvar (6), 9. Božo Berta, Kruno Štriga i Tomislav Fištrek (po 5) itd.
Po tri pobjednika u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji primili su prigodne pokale koje je uručio Ivan Kutnjak, predsjednik županijskog lovačkog saveza.