OBILJEŽENO 25 GODINA OD PONOVNOG FORMIRANJA “ŠLJUKE” PETRIJANEC

dsc_3859_1-2

Vrlo svečano i sadržajno su lovci Lovačkog društva „Šljuka“ Petrijanec sa svojim mnogobrojnim gostima 26. studenog 2016. obilježili 25 godina otkako je ovo društvo ponovno formirano. Naime, kako je na svečanoj sjednici istaknuo sadašnji predsjednik Hinko Drvar, LD „Šljuka“ kontinuirano je djelovalo od 1946. do 1964. kada je ostalo bez lovišta zbog širenja poduzeća „Zelendvor“. Tada je prestalo djelovati i društvo, ali upornim zalaganjem grupe lovaca na čelu sa Franjom Drvarom, danas počasnim predsjednikom društva, godine 1991. Uspjeli su nanovo formirati društvo i zakupiti lovište.
Na svečanoj sjednici su najzaslužnijima za ponovno aktiviranje društva uručene zahvalnice i druga priznanja, a primili su ih, između ostalih, Franjo Bešvir, Franjo Drvar, Marijan Drvar, Miljenko Drvar, Stjepan Drvar, Slavko Jakopanec, Stjepan Križnjak, Vladimir Kurečić, Zlatko Mušić, Ivan Sokač, Mihovil Šprem i Franjo Videc.
Lovci LD „Šljuka“ vrlo uspješno gospodare jednim od najljepših zajedničkim lovištem ovog kraja, a temeljem rezultata koje postižu, može se slobodno reći da su perjanica lovstva Varaždinske županije. Uz gospodarenju lovištem lovci su složnim dobrovoljnim radom i financijskim doprinosima, te uz pomoć prijatelja sponzora sagradili lijepi lovački dom, prihvatilište za pernatu divljač, uredili streljanu, podigli potreban broj hranilišta, solišta i drugih objekata u lovištu. Društvo nije nikad bilo usko zatvoreno, pa se danas može pohvaliti činjenicom da u svojim redovima ima, kao malo koje društvo, i do trećine vrlo mladih lovaca.
Središnja svečanost održana je poslije zajedničkog odlaska u petrijanečku crkvu gdje je za njih svetu misu služio župnik Ivan Sakač. Nakon što je na svečanosti predsjednik dao presjek aktivnosti društva, okupljenim lovcima, njihovim suprugama i drugim gostima biranim riječima obratili su se Vladimir Kurečić, načelnik Općine Petrijanec i Ivan Topolnjak, kum zastave društva. Predsjednik županijskog lovačkog saveza Varaždin Ivan Kutnjak, inače i dugogodišnji iznimno uspješni predsjednik „Šljuke“, uz čestitke u ime Hrvatskog lovačkog saveza, svečari ma je uručio posebno priznanje županijskog saveza, a najzaslužnijim lovcima odlikovanja kojima ih je odlikovao HLS.

img_2499

img_2576

img_2649

img_2607